top of page

Autodesk Navisworks İş İstasyonları ve Sistem Gereksinimleri

Navisworks bir 3D tasarım inceleme paketidir.

Öncelikle inşaat endüstrilerinde 3B tasarım paketlerini (Autodesk Revit, AutoCAD ve MicroStation gibi) tamamlayan Navisworks, kullanıcıların 3B modelleri açmasına ve birleştirmesine, bunların arasında gerçek zamanlı olarak gezinmesine, (redlining, ölçümler,viewpoint, yorumlar da dahil olmak üzere) bir dizi araç kullanarak modeli incelemesine olanak tanır.


Navisworks için iş istasyonu seçerken nelere dikkat etmelisiniz ?

Öncelikle Navisworks ile ne yapmak istediğinize karar vermelisiniz. Tasarım ve modelleme için ayrı, Render ve Simülasyon için ayrı bir yapıya ihtiyaç duyacaksınız. Tasarım ve modelleme için kullanacağınız iş istasyonu, render ve simülasyon için yetersiz kalacağı gibi... Sadece tasarım ve modelleme çalışacaksanız render ve simülasyona uygun bir iş istasyonu için bütçenizi gereksiz büyütmüş olursunuz.


Navisworks için İşlemci :

Tasarım ve modellemede, az çekirdekli ama hızlı işlemcilerle çalışmanız gerekirken, render ve simülasyon için bol çekirdekli işlemcilere ihtiyacınız olacaktır. Aynı şekilde yine Point Cloud çok çekirdekli işlemcilere sahip olmayı gerektirecektir.

4-8 Çekirdekli, 10. nesil bir i i7 işlemci çoğu tasarım ve modelleme işinizi görecektir. Render ve simülasyonda ise, eğer çok yoğun render çalışmayacaksanız yine 9 veya 10. nesil bir i9 işlemci işinizi görecektir. Fakat render ve simülasyon çalışmalarınızın ağırlıklı tarafını oluşturacaksa, burada tavsiyemiz en az 11. nesil i9 işlemciyi tavsiye ederiz. Hatta mümkünse 12. nesil i9 veya çok çekirdekli hızlı Xeon işlemcileri de düşünmeniz gerekebilir.


Navisworks için Bellek (Ram) :

Temel giriş seviyesi çalışmalar için 32GB bellek yeterli seviyede bir performans sağlarken, büyük iş yükleri olan çalışmalar için en az 64 GB bellek tavsiye ederiz.


Navisworks için Depolama ve Diskler :

Mümkün olan en hızlı disk tiplerini seçmenizi tavsiye ederiz. Mümkünse Gen 4 Nvme tipi 500GB - 1 TB kapasitelimi bir diski C:\ diski olarak koyup, ikincil olarak standart 2.5" bir SSD'yi data-arşiv-depo olarak kullanmanızda fayda olacaktır. Her zaman altını çizdiğimiz gibi SSD'lerin başına gelebilecek bir felaket senaryosunda yüksek maliyetler ödememek için en azından bir harici diski de sisteminizle beraber almanızı tavsiye ederiz.


Navisworks için Ekran Kartı (GPU) :

Navisworks yazılımında üreticinin test edip işaret ettiği başlıca ekran kartı Nvidia Quadro tipi ekran kartlarıdır. Yani Geforce seçerek, risk almayı tavsiye etmiyoruz.

2 boyutlu modeller yoğun olarak çalışacaksanız Quadro P1000, P2000 veya dengi (günceli) ekran kartları işinizi görecektir.

Eğer 3 boyut yoğun olarak çalışmanız gerekecekse Quadro P4000 veya Quadro RTX 4000 tavsiyemizdir.


Her türlü sorunuz, fiyat talebiniz için bize info@mertiz.com veya 0850 840 60 46 nolu telefonumuzdan ulaşabilrsiniz.




Son Yazılar

Hepsini Gör

Bình luận


Yazı: Blog2_Post
bottom of page