top of page

Yapay Zekanın İlk Adımları

Güncelleme tarihi: 26 Nis 2023

Başlık olarak aslında yapay zekanın ilk adımları demek, pekte doğru olmayabilir. Günümüze gelene kadar yapay zeka ve zekacıkların diyelim birçok örneğini yüksek bütçeli projelerde görmüştük. Yine de bu başlığı seçmemizin sebebi şu ki, yapay zeka artık her birimizin bir pc, notebook ya da tablet aracılığıyla işler yaptırabileceği kadar hayatımıza girdi. Chatgpt ismiyle anılan metin bazlı chat robotuna, bir kaç web sitesini referans göstererek istediğiniz türde, istediğiniz hikaye hakkında bir köşe yazısı yazdırabilirsiniz. Aynen bizim de, aşağıdaki videodaki yaptığımız gibi; web sitelerimizi inceleterek Chatgpt'den Mertiz'i anlatan kısa bir yazı istedik.

Bir çok metinden resme yapay zeka kullanımı sağlayan websitesiyle, ister bir sunum için karakter, ister şirketiniz için logo, ister hikaye kitabınız için karakterler yaratabilirsiniz, hatta bunlarla sınırlı kalmayıp iyi bir tarifle moda, tasarım, hatta endüstriyel bazı tasarımlara kadar sonuçlar elde edebilir; belki de yeni girişiminizin ve yeni ürünlerinizin kapısını aralayabilirsiniz. Tamam abartıyorsunuz derseniz de, ilham kaynağınız olabilir diyerek orta yolu bulalım.

Yine yarattığınız karakterlere ses ve canlılık ekleyerek, birçoğumuzun o kameralar karşısında yaşadığı panikleme durumunu yaşamadan, ürününüzü, şirketinizi tanıtabilir; çok renkli sunumlara kapılar açabilirsiniz.



Şu anda gerek sosyal medya, gerekse video kanallarındaki teknoloji odaklı yayın yapan herkes bu konuya odaklı; 2023'ün yeni teknoloji trendi yapay zeka ve yapay zekayla üretebileceğimiz çözümler üzerine kurulu. Tavsiyemiz yapay zeka ile sadece görsel ve multimedia alanında değil, toptan ne gibi çözümler üretebileceğini, sizin ve şirketinizin bundan ne gibi faydalar elde edebileceğinizi araştırmanızdır.



Comments


Yazı: Blog2_Post
bottom of page